تأثیر عصاره الکلی جفت بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی و ساختار بافتی شکنج دندانهای مغز متعاقب ایسکمیدر موش صحرایی
|
|
|
|
چکیده: (۴۹۸۵ مشاهده) |
مقدمه: نظر به این که تولید رادیکال های آزاد و پراکسیداسیون لیپیدی برای سلامتی مضر هستند. هدف این مطالعه تأثیر عصاره الکلی جفت بر میزان پراکسیداسیون لیپیدی و ساختار بافتی شکنج دندانهای مغز متعاقب ایسکمیدر موش صحرایی بود.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی 30 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به طور تصادفی به 3 گروه مساوی آزمایشی 1 و 2 که به ترتیب 500 و 1000 میلیگرم بر کیلوگرم عصاره الکلی جفت دریافت کردند و کنترل که در زمانی مشابه آب مقطر داده شد، تقسیم شدند. در کلیه گروهها شریان کاروتید مشترک دو طرف برای 15 دقیقه مسدود و سپس باز شد. بعد از 15 روز موش ها کشته شدند و نیمکره راست مغز آنها برای مطالعات بافت شناسی و نیمکره چپ آنها برای تعیین میزان مالون دی الدهید مورد استفاده قرار گرفت. دادهها با آزمون آماری آنالیز واریانس یکطرفه تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: میانگین تعداد سلولهای گرانولار در شکنج دندانهای گروههای آزمایش 1 و2 به ترتیب 5/1±5/32 و 8/2±2/31 بود که تفاوت معنیداری با گروه کنترل نداشت(05/0p>). میانگین تعداد سلولهای پلی مورف و میزان مالون دی آلدهید در گروههای آزمایش 1 و2 به ترتیب1±71/4، 1/0±57/8 و 5/2±33/5 ، 3/1±05/9 بود که تفاوت معنیداری با گروه کنترل نداشت(05/0p>).
نتیجهگیری: عصاره جفت نتوانست با مهار لیپید پراکسیداسیون از روند کاهش آسیب سلولهای عصبی متعاقب ایسکمیجلوگیری نماید. |
|
واژههای کلیدی: ایسکمی، لیپید پراکسیداسیون، مغز، نورون، عصاره جفت |
|
متن کامل [PDF 368 kb]
(۱۵۲۳ دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/19 | پذیرش: 1394/1/19 | انتشار: 1394/1/19
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|
|
Zareh Ghafri R, Delaviz H, Mirzaei A, Mohammadi J, Azizi A. The effect of Hydro Alcoholic Extract of Quercus Species on Lipid Peroxidation and Brain Histology Following Cerebral Ischemia in Rats. armaghanj 2014; 19 (6) :507-517 URL: http://armaghanj.yums.ac.ir/article-1-165-fa.html
|