تأثیر مصرف آبمیوه زغال اخته بر میزان باکتریوری و پیوری بیماران مبتلا به ضایعه نخاعی با مثانه نوروژنیک
|
محمد رجایی اصفهانی1 ، مسعود حفیظی2 ، کبری نوریان3  |
1- گروه ارولوژی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران 2- 2گروه عفونی، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهر کرد، ایران 3- گروه پرستاری ، دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، شهرکرد، ایران |
|
چکیده: (5094 مشاهده) |
زمینه و هدف: عفونتهای ادراری یکی از شایعترین عوارضی است که افراد مبتلا به ضایعات نخاعی تجربه میکنند. چند میکروبی بودن عفونت ادراری در این بیماران و مقاومتهای دارویی ایجاد شده، احساس نیاز به جایگزین مناسب دارو برای رفع عفونتهای را ایجاد میکند، لذا هدف از این مطالعه بررسی تأثیر مصرف آبمیوه زغال اخته بر روی میزان باکتریوری و پیوری بیماران مبتلا به ضایعه نخاعی با مثانه نروژنیک بود.
روش بررسی: این مطالعه کارآزمایی بالینی دو سو کور و کنترل شده تصادفی بر روی 60 بیمار ضایعه نخاعی که به طور تصادفی به دو گروه کنترل و آزمون تقسیم شدند، انجام شد. قبل از مداخله، از بیماران هر دو گروه آزمایش کامل و کشت ادرار به عمل آمد. گروه آزمون، 250 تا 300 میلیلیتر شربت زغال اخته رقیق شده30 درصد به مدت دو هفته مصرف کردند. گروه کنترل هم حجم شربت، شربت دارو نما استفاده کردند. بعد از دو هفته از هر دو گروه، آزمایش کامل و کشت ادرار به عمل آمد. دادهها با استفاده از آزمونهای آماری کای اسکویر و تی مستقل تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: بعد از انجام مداخله، از نظر تغییرات میزان pH ادراری در دو گروه کنترل و آزمون، نسبت به قبل از مداخله تفاوت معنیداری دیده نشد(05/0p>). میزان پیوری و باکتریوری ادراری در گروه آزمون نسبت به قبل از مداخله تفاوت معنیداری دیده شد(05/0p<). در مقایسه قبل و بعد از مداخله، تعداد کلونی باکتری رشد کرده به گروه آزمون، کاهش یافته بود.
نتیجهگیری: مصرف کوتاه مدت آبمیوه زغال اخته در مبتلایان به ضایعات نخاعی با فیلتراسیون گلومرولی طبیعی، مخصوصاً در شرایطی که سوند ماندگار ادراری یا سیستم تخلیه دایمی ادراری ندارند، سبب کاهش پیوری و باکتریوری میشود. |
|
واژههای کلیدی: ضایعات نخاعی، عفونت ادراری، زغال اخته، باکتریوری |
|
متن کامل [PDF 301 kb]
(1446 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/1/15 | پذیرش: 1394/1/15 | انتشار: 1394/1/15
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|