جعفر حسنزاده، محمدرضا اشراقیان، کاظم محمد ، مجتبی سالاریفر، اکبر فتوحی،
دوره ۱۱، شماره ۲ - ( ۴-۱۳۸۵ )
چکیده
مقدمه و هدف: بررسیهای موجود حاکی از این هستند که بیماریهای قلبــیـ عروقی در کشور یک مشکل عمده بهداشتی و اجتماعی به شمار میرود که ابعاد آن به سرعت در حال افزایش است. هدف از این تحقیق تعیین عوامل پیشگویی کننده بیماری عروق کرونر در افراد دچار درد قفسهسینه طی یک دوره ۳۰ روزه بود.
مواد و روشها: این پژوهش به صورت یک مطالعه همگروهی آیندهنگر در ســـال ۱۳۸۴ انجام شد. افرادی که با شکایت اصلی درد قفسهسینه به اورژانس مرکز قلب تهران مراجعه کردند و نوار قلب اولیه آنها بالا بودن قطعه استی را نشان نمیداد وارد مطالعه شدند و برای مدت ۳۰ روز مورد پیگیری قرار گرفتند. در مجموع ۶۰۹ نفر وارد مطالعه شدند. پیامد مورد نظر بیماری عروق کرونر بود. ابزار گردآوری دادهها فرم اطلاعات بود. برای بررسی ارتباط بین متغیرهای مستقل مطالعه با پیامد از مدل رگرسیون پوآسون استفاده شد. با استفاده از این مدل نسبت خطر تطبیق شده برای هر یک از عوامل و حدود اطمینان ۹۵ درصد آن محاسبه شد. دادههای جمعآوری شده با نرمافزارهای Stata و SAS و شاخصهای توصیفی و آزمونهای آماری تحلیل گردیدند.
یافتهها: نتایج نشان داد که حدود ۵۱ درصد بیماران مرد و ۴۹ درصد زن بودند. بر اساس نتایج مدل نهایی رگرسیون پوآسون متغیرهای جنسیت (نسبت خطر: ۴۸/۲ و حدود اطمینان ۹۵ درصد: ۴۲/۴ ـ ۳۹/۱)، سابقه فشار خون (نسبت خطر: ۱۷/۲ و حدود اطمینان ۹۵ درصد: ۹۸/۳ ـ ۱۹/۱)، سابقه بیماری قلبی (نسبت خطر: ۴۵/۲ و حدود اطمینان ۹۵ درصد: ۴۵/۴ ـ ۳۵/۱)، تغییرات نوار قلب (نسبت خطر: ۹۳/۱ و حدود اطمینان ۹۵ درصد: ۵۷/۳ ـ ۰۴/۱)، گلبولهای سفید خون ( نسبت خطر: ۸۴/۴ و حدود اطمینان ۹۵ درصد: ۰۱/۱۲ ـ ۹۵/۱) و سیریاکتیوپروتئین (نسبت خطر:۰۴/۱ و حدود اطمینان ۹۵ درصد: ۰۷/۱ ـ ۰۱ /۱) رابطه معنیداری با بیماری عروق کرونر داشتند.
نتیجهگیری: برای تعیین پیش آگهی در بیماران دچار درد قفسهسینه بهتر است مجموعه عوامل کلینیکی، الکتروکاردیوگرافی و آزمایشگاهی را در کنار هم در نظر گرفت و تنها به عوامل خطر سنتی از قبیل؛ دیابت، چربی بالا، استعمال سیگار و سابقه خانوادگی بیماری قلبی اکتفا نکرد.
محمد بهنام مقدم، رضا ضیغمی، جلیل عظیمیان، حسن جهانی هاشمی، محمد فتوحی،
دوره ۱۸، شماره ۱۱ - ( ۱۱-۱۳۹۲ )
چکیده
چکیده
زمینه و هدف: انفارکتوس میوکارد از شایع ترین بیماریهای قلبی میباشد. استرپتوکیناز در بیماران مبتلا به سکته قلبی با صعود قطعه ST به کار میرود. هدف این مطالعه مقایسه عوارض جانبی استرپتوکیناز وریدی در گروههای سنی مختلف بیماران مبتلا به سکته قلبی حاد بود.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفیـ تحلیلی، نمونهها شامل؛ ۱۰۰ بیمار واجد شرایط دریافت استرپتوکیناز وریدی بودند. ابزار تحقیق پرسشنامهای با دو بخش بود که بخش نخست برای سنجش اطلاعات زمینهای و بخش دوم برای بررسی عوارض جانبی استرپتوکیناز وریدی به کار رفت. دادهها با آزمون آماری مجذور کای تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: بین گروههای سنی مختلف و عوارض جانبی استرپتوکیناز وریدی رابطه معنیداری وجود نداشت(۰۵/۰p>). شایعترین عارضه جانبی این دارو در گروه های سنی مختلف، عوارض قلبیـ عروقی بود.
نتیجه گیری: استفاده از داروی استرپتوکیناز وریدی در گروههای سنی مختلف همراه با خطرات و عوارض قلبیـ عروقی است.
واژه های کلیدی: سن، عوارض جانبی، استرپتوکیناز، سکته قلبی حاد