اثر اسید سیناپیک بر فرایند به یادآوری حافظه در موشهای صحرایی نر بالغ
|
مهشید نصرت1 ، اکرم عیدی1 ، علی حائری روحانی1  |
1- گروه زیستشناسی، واحد علوم و تحقیقات، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران |
|
چکیده: (4899 مشاهده) |
زمینه و هدف: اسید سیناپیک ترکیبی فنیل پروپانوئیدی است که به صورت گستردهای در گیاهان وجود دارد و از منابع مختلف مانند چاودار، میوهها و سبزیجات به دست میآید. هدف از این مطالعه بررسی اثرات اسید سیناپیک بر فرآیند به یادآوری حافظه در موش صحرایی نر بالغ نژاد ویستار بود.
روش بررسی: در این مطالعه تجربی 64 سر رت نر به طور تصادفی به 8 گروه مساوی تقسیم شدند. حیوانات گروه کنترل دست نخورده بودند. رتهای گروه شاهد، حلال اسید سیناپیک(توئین 80 با غلظت 10 درصد) را دریافت کردند. رتهای گروه تجربی، اسید سیناپیک را در دوزهای 01/0، 03/0، 05/0، 1/0، 1 و 10 میکروگرم به صورت تزریق درون بطنی دریافت نمودند. 24 ساعت بعد از آموزش، میزان به یادآوری حافظه با استفاده از آزمون یادگیری احترازی غیرفعال ارزیابی گردید. مدت زمان تأخیر ورود به اطاقک تاریک و مدت زمان قرارگیری در اطاقک تاریک اندازهگیری شد. دادههای جمعآوری شده با استفاده از آزمون آماری آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
یافتهها: آموزش پس از تیمار با اسید سیناپیک در دوزهای 05/0، 1/0، 1 و 10 میکروگرم باعث افزایش معنیداری در مدت زمان تأخیر ورود به اطاقک تاریک و کاهش معنیداری در مدت زمان قرارگیری در محفظه تاریک در مقایسه با گروه شاهد شد (05/0>p).
نتیجهگیری: اسید سیناپیک به صورت معنیداری موجب تقویت فرآیند به یادآوری حافظه میگردد. |
|
واژههای کلیدی: اسید سیناپیک، حافظه، یادگیری، رت |
|
متن کامل [PDF 203 kb]
(1419 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1393/12/8 | پذیرش: 1393/12/8 | انتشار: 1393/12/8
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|